måndag 26 maj 2008

Turist-weekend med familjen

Nu sitter vi och pustar ut efter en väldigt rolig och händelserik helg. Min familj kom hit i fredags. Jag var ju ledig i fredags och hade grejat och lagat finmat. Det blev Shepherds paj (med lammfärs) och Cottage paj (nötfärs) och till det gröna ärtor och mini-yorkshire puddings. Jag var mäktigt nöjd över det ultra-engelska resultatet! Tur jag gjorde två olika pajer dock, för lammfärs uppskattades inte av alla... :-)



I lördags åkte vi till London. Vi började med ett besök på Tower Bridge, brorsans förslag. Man fick åka upp i det 40 meter höga tornet och promenera mellan det södra och norra tornet i inglasade broar, samt besöka maskinrummet. Det var väldigt lyckat, trots att mamma vanligtvis undviker höjder. Efter det tog vi tunnelbanan till Oxford Street, shoppingstråket. Alla var väldigt uppspelta över att åka tunnelbana - tills vi kommit genom spärrarna och ner i underjorden. Mamma, som vanligtvis undviker tunnlar, bleknade en aning. Brorsan älgade på som han aldrig gjort nåt annat än att åka tunnelbana och pappa stirrade med vilt uppspärrade ögon på alla stressade människor, som sprang förbi honom. Man kan väl säga att tunnelbanan inte var särskilt uppskattad av familjen, alldeles för hög stressfaktor på det och inte helt likt spårvagnarna hemma i trygga Götet. :-)



"Tunnelbana får fyra toasters - superkul!.."

Efter lite fet mat och några pints på Oxford Street promenerade vi ner till Piccadilly Theater för att kolla på musikalen Grease. Det var verkligen en höjdare!!! Trötta och nöjda åkte vi tunnelbana igen (trots protester) i ett stökigt lördags-London tillbaka till tågstationen, för att ta tåget hem till Crawley. Det blev en lång dag med många intryck, London är ju verkligen storslaget! Familjen var helt utmattad av alla människor och den hysteriska tunnelbanan, men glada över att ha fått se åtminstone en liten del av London.

På söndagen var det ett lite lugnare tempo, när vi tog oss ner till Brighton via småvägarna. Vi åkte via mitt jobb ("Ronaldo"...), som inte direkt imponerade eftersom det ser ut som att det byggts på 20-talet. Brighton däremot var nog behållningen med detta besöket. Dels var vädret strålande (!) och dessutom var det inte hysteriskt mycket folk på stranden, konstigt nog. Vi göteborgare trivs ju bäst vid havet, så vi strosade runt på strandpromenade och piren och tog in den härliga Brighton-atmosfären. Det blev inte en light-dag precis, eftersom allt i matväg skulle testas, men det var väldigt härligt och somrigt och en enorm kontrast till det hektiskt tempot som råder i London. Vi hade en fantastisk tur med vädret hela helgen faktiskt, för imorse när familjen åkte hem så regnade det katter och hundar... Jag tror dom var nöjda med helgen, men rätt trötta, för det var tydligen nästan tyst i bilen upp till Stanstedt imorse och det är ganska ovanligt för att vara min familj. :-)















Fish&Chips








//Puss och kram

2 kommentarer:

Anonym sa...

"för det var tydligen nästan tyst i bilen upp till Stanstedt imorse och det är ganska ovanligt för att vara min familj."

Ovanligt för att vara din far menar du? ;)

Anonym sa...

Haha, precis! "Straaajt a-hädd!"
:-D