tisdag 5 augusti 2008

Ljuvliga semestern

Nu är vi tillbaka i England igen och en uppdatering vore kanske på sin plats. Vi har haft tre underbara veckor semester och är tillbaka pigga, fräscha och brunast i England (svårt liksom).

Semestern började ju bra, med Lasse och 11.000 personer på Slottskogsvallen. Dagen efter var vi på skaldjurskryssning och sedan väntade ett par dagars komma-ner-i-varv-dagar och tänka på allt annat än jobb och England. Mycket korsord, lågfrukostar och shopping. Och en sväng till barndomskompisen och hennes tre (!) härliga ungar! :-)



Arvid var en sväng i Norrland med familjen. Sedan hookade han upp med gamla polarna i Örebro och dom var på "vandring", så gemytligt så och en otroligt knäpp idé i 30 graders hetta skule jag säga, men men. ;-) Trevligt hade dom det iaf! Jag tog tåget upp till Köping ungefär mitt i semestern, precis när vädret kom, och vi spenderade några dagar med att cruisa runt på Kurtans fräcka motorcykel, Viagran. Det är otroligt fina vägar i dom trakterna och många fina badsjöar. Nu är jag bra sugen på att ta mc-kort!
















[Havsfiske på vraken i Göteborg]
Jag drog sedan ner till Göteborg igen och njöt av det FANTASTISKA vädret! Tänka sig att man skulle ha en sådan tur! Vi (familjen + Ljunbergarna) hade en heldag när vi tog nya båten till underbara Læsø och gottade oss på sandstranden. En och annan tur ner till Björlanda strand och Åleviken hann jag också med. Dessutom hade vi en annan härlig heldag med grannarna och Emma och Maja på vårt smultronställe vid Rörö! Sånna dagar är lätträknade - massor av sol och bad, god mat och nyfångade makrillar på grillen.








Vi bilade hem, så mot slutet av semestern åkte jag och Arvid över till Danmark där resan startade. Lustigt nog åkte vi samma färja som mamma och pappa + Ljunbergarna, som skulle till Skagen och gotta sig. Sedan gick färden mot första stoppet - i Ålborg hos Lennartssons! Dom är ju som bekant fyra stycken nu och det hade jag nog inte riktigt fattat, för jag började storgrina när jag såg dom och lilltjejen har ju blivit så stor och alldeles lockig i håret. Det blev några timmar där innan vi drog vidare ner till Tyskland för övernattning. Dag två åkte vi till Brügge i Belgien - ett tips jag fått från en kollega. Det var suveränt, en sån mysig och romantisk medeltidsstad! Vi lämnade sent på eftermiddagen dag tre och drog hela vägen hem, via den snuskdyra färjan Calais-Dover.


[Brügge]


Det kändes märkligt att rulla in på parkeringen hemma i Crawley igen. Arvid var lättad över att vara hemma och tyckte det var skönt att ha en helg på sig att komma iordning innan jobbet drar igång. Jag hade panik. Ja, faktiskt. Det var fruktansvärt. Jag hade verkligen träffat alla nära och kära under semestern och haft det så gött och då inser man hur mycket man saknar er!

Sen hade jag jobbångesten Allan också, måndag morgon med Matlab efter tre veckors total avkoppling är inte vad man drömmer våta drömmar om precis... Men det gick bra. Två dagar avklarade och nu börjar jag väl komma in i det igen. Gottar mig åt alla som förundras över hur man kan bli så solbränd i Sverige. :-) Och blir riktigt rörd av att få ett sådant varmt välkomnande. Fick dock ångest över chefens kommentar om att det kan bli en "utmaning" att ta tre veckor i sträck nästa sommar också... Har inte haft sommarsemester på hundra år juh, men säg den lycka som vara för alltid.

Ja, ja, denna semestern lever vi länge på. Det blir en kort sväng hem till Sverige i slutet av augusti, för vi har en bank holiday då. Men sen dröjer det nog ett tag... Så i höst är ni ALLA hjärtligt välkomna hit till metropolen Crawley, så lovar jag både London och Brighton på ett skosnöre!

Puss på er,
/Karin & Arvid

Inga kommentarer: