söndag 31 augusti 2008

Sommarens sista dag

Vi har glömt att berätta om vår nya inneboende! Han följde med oss från Björlanda och innehar numera gästrummet. Vi brukar hitta honom på alla möjliga konstiga ställen; I micron, under kudden, i kylen och framför TV:n. Orvar heter han, vår nya mysiga gäst. Orvar hälsar att han har det så lugnt och skönt hos oss - nu slipper han att nästan drunkna, den hemska lukten av rökt fisk i kylskåpet och han vänjer sig sakta men säkert av med sitt tunga ölmissbrukande.

Vi har haft en underbar helg. I lördags kom sommaren tillbaka, men en tung flämtning. Vilken överraskning! Det var ju stråladen sol och varmt och skönt! Vi åkte till Tulleys Farm, som ligger precis utanför stan. Det är en stor gård, där man kan plocka frukt, grönsaker och blommor beroende på årstid. Just nu har dom jättestora fina hallon till självplock! Där finns även en stor organisk shop, med massa godsaker och roliga prylar. Vi började med en fika på deras stora engelska fik, med riktiga scones och clotted cream. Sen plockade vi hallon! Det var så härligt att strosa runt i solskenet och fylla en låda med solvarma hallon. En i lådan, en i munnen, en i lådan... Dom var stora som på Malö och fantastiskt goda! Den här stan är verkligen full av överraskningar. Vi plockade ett helt kilo och betalade en ynka fiver, vilket kap! :-) Himla mysigt var det dessutom.
Jag har bakat världens godaste muffinsar med färska hallon och smulpajtopping. Som hallonpaj, fast muffins, fast hallonsmulpaj, fast som muffinsar!... Orvar gillade. Vi köpte en blenderstan idag, så nu ska det göras goda smoothiesar, med hallon, såklart. ;-)
//Karin & Orvar

Inga kommentarer: