söndag 22 februari 2009

Till Beachy Head i vårvädret

Tänkte uppdatera från ett underbart soligt och vårigt England. Det är detta vi uppskattar med det här landet - att våren kommer mycket tidigare och att snö, slask och kyla känns väldigt avlägset just nu. Solen värmer och tinar upp och allt känns plötsligt lite lättare.

Vi åkte till
Beachy Head i lördags (det går tyvärr inte att klicka på bilderna, skit...). Det ligger en bit öster om Brighton i söder. Vädret var verkligen perfekt för en utflykt och vi har länge sett fram emot att åka till Beachy Head för att se kalkstensklipporna. Vi har läst om dem i vår UK Loonely Planet. Där stod även att Beachy Head är det mest populära stället att begå självmord på i hela England, folk hoppar från de enorma klipporna. Läskigt... Vi hade en fantastisk dag vid havet. Det var lågvatten, så vi började med att kolla in stranden med årets första glass. Det vita på bilderna är alltså kalksten, även på stranden. Sedan vandrade vi upp för klipporna. Det är läskigt hur nära kanten man går, det är inte avspärrat eller så. Snacka om svindel!!! Vi hade med oss äggmackor och kaffe, som dom pensionärerna vi är, och det smakade ljuvligt högst upp på en klippavsats!

När jag ändå bloggar så tänkte jag passa på att lägga upp en bild från vår netball match som Arvid var och kollade på. Han tog tydligen lite kort kom han på. Jag var WD (wing defens) i den matchen. Vår senaste match vi spelade så var jag C (center), den bästa positionen för då är man med över hela planen. Jag spelade hela matchen (1 timme) och blev "player of the game"! :-) Skapligt trött var jag efteråt, men det var väldigt kul! Men snacka om ego-boost... matchens lirare, hehe! ;-)

Nästa match är på tisdag. Jag är ledig imorgon, eftersom jag hade så mycket flextimmar (som försvinner i månadsskiftet och dessutom har vi övertidsstopp). Så himla skönt!!! Jag skall åka till IKEA och bara gå och skrota. Sedan blir det en kortvecka nästa vecka och efter det är vi inne i mars! Inte klokt, det går så fort! Vi har bott i England i ~13 månader, över ett år. Inte konstigt att det känns ensamt ibland. Vi fick ett sting av hemlängtan igår kväll nere på stan. Vi åt tapas, som var så dåliga och ljusår ifrån tapas på Mañana i Göteborg! Så dåliga att vi fick gå till en pubb och beställa in nachostallrik och en flaska rödvin efteråt. Den pubben var så mysig och avslappnad och allt rödvin liksom påminnde oss om Whoopsi... och om dubbel-A och våra andra vänner därhemma. Tänk om ni hade varit där med oss igår kväll, först då hade kvällen varit perfekt.

/Kram på er

Inga kommentarer: